2007. március 6., kedd

Nem kell újabb blog


(photo from snapsoid.com) - Disclamer: azért mert idióták tüntetnek ellene, még nem kell feltétlenül füvezni.

De kell egyébként újabb blog, enyém. Nem is blog, tumblelog. Olyan mint a blog, csak kicsi és gyors. Pfff.
Nem tudom, hogy mért erőltetem, amikor sokan még mindig azt hiszik, hogy a blogozás csak azoknak a hülyegyerekeknek való, akiket frusztrál, hogy nem tudják kitörölni az index fórumán mások véleményét, ezért csinálnak sajátot, ahol viszont igen. Nem igaz.

A blogozás jó, egyrészt neked, kedves Olvasó, mert amíg ezt olvasod addig se kell kitakarítani a garázst, nekem is jó, mert közben nem azon gondolkodom, hogy hol van a hiba a programban, amit írtam.

Régen az embereknek sokkal nehezebb volt elcseszni az idejüket, például Fleming is csak tájképeket akart festeni a petricsészébe, a baktériumtelepbe nagyon szép napocska-formát tudott marni valami hülye vegyülettel, amit kikevert valahogy, kit érdekel, nagyon örült neki, amíg az asszisztense felhívta a figyelmét, hogy (most lesek) "Sanyibazmeg, ne legyél hülye, ez azért kicsit kurvajó", és így lett a penicillin. Szegény fószer csak csalni akart a munkaidőből, erre feltalált valami szarságot, ami forradalmasította az orvostudományt. D'oh!
Szerencsére a televízió, az Internet, és végül legfőképp a flash-játákok megjelenésével ez már örökre a múlté! A kreatív hobbik fokozatosan háttérbe szorultak, és most itt a felhőtlen pihenés aranykora! Végre órákat tudsz felelőtlenül eltölteni úgy, hogy a végén halvány fogalmad sincs, hogy mit csináltál, de abban 100 százalékig biztos lehetsz, hogy semmi hasznosat az égvilágon. Semmi új találmány, nem kell rohangászni mindenféle papírokkal a szabadalmi hivatalba, nincsen idegeskedés, hogy mi van ha már valaki megcsinálta előtted, sőt azon sem húzod fel magad, hogy mások mennyivel kreatívabbak mint te, mert te egész egyszerűen (ravaszul) meg sem próbálod azt csinálni, amit ők. Ez az igazi kikapcsolódás, nem izzadni a konditeremben/biciklin/barátnőn, fáradni valami alkotással, ami úgyis szar lesz, vagy megnézni egy gondolkodós filmet, amiben a Bruce Willis időutazik, és már az első öt percben elveszted a fonalat, éjszaka meg nem tudsz aludni, mert azon gondolkodsz, hogy akkor most ki lőtte le a végén.
Sőt, ha szerencséd van, akkor még azt is megmondják neked az Interneten, hogy mit gondoljál bizonyos dolgokról, nem kell önálló véleményformálásra pazarolni az agykapacitásod. Nem kopnak az idegvégződéseid, ezért szellemileg fittebb maradsz, mint azok a szerencsétlen barmok, akiknek gondolkodni kell minden hülyeségen, például hogy mi történjen a következő évadban Jack Bauerrel a tévében. Az élet szép, na.

Szóval ezért jó az én blogom, mert átlagosan öt perccel meghosszabítja ezt az agyzsibbasztóan kellemes, és közkedvelt időtöltést, az értelmesdolgot-csinálást-kerülést, a.k.a prokrasztinálást.

Nem. Remélem azért hallotok itt érdekeset is. Bár mostanában kicsit sok volt az ego-topic, Japánról meg kevés, félek ugyanis olyat írni, amit már mindenki tud, és például a japán fürdőzési szokásokat is ilyennek gondolom. Pedig ez sokszor nem igaz. Mért, tudtad például, kedves Olvasó, hogy a kádban tilos zuhanyozni, a fürdőszobák padlója vízálló, lefolyó is van, és a kádon kívül zuhanyoznak, szappanozzák maguk, utána tisztán ülnek be a forró vízzel teli kádba? Na ugye, nem! Persze ez nem is olyan érdekes. Azon viszont már mosolyogtam, hogy ennek következtében nem egy olyan eset történt nyugati szállodákban, hogy a tukkó japán turista beáztatta az alatta lévőt, és nem értette mért volt gáz a fürdőszoba közepén zuhanyozni.

Szóval nézzétek mind a három blogom, holnap csinálok mashupot Yahoo! Pipes-szal, hogy ne egyenként kelljen nézni őket. Ide a hosszabb dolgokat rakom majd, a képes blogra továbbra is csak képeket, és rövid kommenteket, az új tumblelogra meg random érdekes szarokat, amikbe napközben belebotlok. Aki annyit lóg a neten mint én, óvatlanul is hasznos dolgokra akadhat néha. :) Kommenteljetek többet!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog