2007. május 10., csütörtök

Ingyenes proxy Pandora függőknek



Talán nem kell bemutatnom a Pandorát, az ingyenes, egyéni ízlésedhez szabható internetes rádiószolgáltatást. Csinálhatsz csatornákat, amik a kedvenc előadóidhoz/számaidhoz hasonló zenét játszanak. Milyen király már?

Hát ez az, semmilyen, mert egy hete elvették mindenkitől, aki nem amerikai. Jogi problémák: Amerikában a DMCA miatt a szellemi jogtulajdonosoknak tudnak fizetni egyszerre, de mivel máshol ilyen nincs, ezért egyenként kellene levadásszák az összes kiadót, aminek a zenéit játszani akarják, ami eléggé sziszifuszi munka, nyilván. Inkább bezárták.

Mielőtt szomorúan elkullognátok legális zenét vásárolni, megnyugtatásul elárulom, hogy továbbra is elérhető a Pandora, mégpedig proxy szerveren keresztül. Ez gyakorlatilag úgy működik, hogy van mondjuk egy nagy szerver Amerikában, ami tud ugye Pandorát hallgatni, te meg bejelentkezhetsz a szerverre, és te is tudsz Pandorát hallgatni, mert azt hiszik, hogy Amerikából jöttél. Egyszerűen fogalmazva, a proxy szerver olyan jószág, mint az a csöves bácsi, akit lefizettél 16 éves korodban, hogy vegyen neked vodkát a közértben.

Akit nem érdekel mi az a proxy szerver és már nem is olvassa, amit írok egyszerűen csak látogasson el erre az ingyenes proxy-ra, és írja be hogy www.pandora.com.

(Tipp: akkor is jó, ha névtelenül meg akarod fenyegetni a Tomcatet, de félsz, hogy tényleg le tud nyomozni az IP-d alapján. Kac-kac.)

Vagy másik lehetőség: hallgassatok obskurus, de szexi elektropopot online, a honlapjukról:
Terry Poison
The Pipettes

Vagy C) hallgassatok Rotkreis-t, a honlapjukról letölthető sok számuk. Vegyétek meg a lemezüket, ha tetszik!
(az én barátaim zenekara jobb mint a tieidé)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezt a honlapot tudom még ajánlani
http://www.youtube.com/watch?v=4Y33pYz8Pxo