2007. május 21., hétfő

Relativisztikus szépség-görbék

Tegnap felfigyeltem arra, hogy milyen éles lehet a különbség a szépség érzékelése, és kommunikációja között. Rajzoltam is gyorsan egy grafikont erről, amolyan Jessica Hagy/Kathy Sierra stílusban. Csodálom a munkájukat, ahogy játékosan rámutatnak a világ érdekkességeire.

Szóval a relativisztikus szépség-görbék:


Az, hogy mennyire tetszik valaki, sok mindentől függ, pl. az alkoholtól és a társadalmi nyomástól is. Általában nem kezdesz el járni egy mérsékelten csinos (=csúnya) lánnyal, még akkor sem, ha tetszik, mert gáz. Persze csak abban ez esetben, ha egy érzéketlen tapló vagy, meg a barátaid is azok, és nem értenék meg. Maradjunk ennél az esetnél, mert ez a valószínűbb. Kac-kac.

A sör hatását meg azt hiszem nem kell magyaráznom. Sok lánnyal fordult már elő, hogy megártott a külalakjának a másnap reggel.

Érdekes milyen jól leírják a logaritmukus/exponenciális görbék a férfiak viselkedését még a metszéspont után is. Ha be vagy nyomva, nem nagyon tudsz különbséget tenni egy majdnem nem ronda lány, és pl. Eva Longoria, vagy az én barátnőm között. Szóval hamar eléred a maximumot, és az után nem nagyon emelkedik a görbe.

A macsó esetben meg amint a csaj megüt egy bizonyos szintet, ahonnan már társadlamilag elfogadott, sőt menő, hogyha bejön, onnantól kezdve egyre gyakrabban teszel megjegyzéseket különböző testrészeire (és az általad elképzelt felhasználási módjaikra), csak azért hogy a barátaid tudják, hogy közéjük tartozol. Még ha annyira nem is vagy oda a hatalmas mellekért, kénytelen vagy azt mondani, hogy de igen, különben a többiek kicsúfolnak.

Haj, de jó, hogy már nem vagyok 16 éves.

Nincsenek megjegyzések: